A ház felszereltsége

   A ház épülete 3+1 helyiségből áll. A bejárattól jobbra és balra egy-egy szobát találunk, 4-4 emeletes ággyal. A bejárattal szemközt a közöshelyiség, ahol egyszerre 8-10 ember kényelmesen elfér. A főépületben külön bejárattal nyílik a konyha, amely PB-gázpalackos gáztűzhellyel, konyhaeszközökkel és 20 fő részére evőeszközökkel van felszerelve. A bogrács és a bogrács állvány a közöshelyiségben található, akárcsak a mosakodó és mosogató edények. Az udvaron további három épület található: egy külön álló WC, egy tüzifatároló és még egy (két férőhelyes) WC. A főépület mellett egy palatetővel fedett, szabadtéri étkező van, az itt található faasztalok 40 fő kényelmes étkeztetését biztosítják. Nyáron, eső idején itt állíthatók fel a ping-pong asztalok is.
    A háztól kb. 100 m-re találjuk a Java-kutat, amely bemérését évente a Tapolcai ÁNTSZ végzi, vize kifogástalan, azonban az érzékeny gyomrúaknak csak forralás utáni fogyasztását javasoljuk. A vízhordásra 5, 10 és 20 literes kannák állnak a vendégek rendelkezésére. Nyári időszakban két 120 literes, csappal ellátott hordó biztosítja a kényelmes tisztálkodási lehetőséget. A házban villany nincs, a világítás petróleumlámpákkal van megoldva, azonban a lámpák használatában bizonytalanoknak a gyertyát és az elemlámpát ajánljuk.
   Téli időszakban a szobákban lévő vaskályhákat használhatjuk, ezek az egész épület befűtését lehetővé teszik. A kályhák kizárólag fával fűthetőek! Akik a kályhák használatát nem ismerik, kérjenek tanácsot a kezelőktől!

Az egyik szoba A másik szoba A fatároló